Servicii

Psihoterapie

  • Psihoterapia este un mijloc de cunoaștere și restructurare personală și se adresează persoanelor care vor să-și inteleagă propriile sentimente sau persoanelor care se confruntă cu:
  • factori stresori;
  • tulburări emoționale și comportamentale
  • izolare, stări de anxietate, atacuri de panică, stări depresive sau de tristețe accentuată, gânduri obsesive;
  • traumă de separare, abandon, divorț, deces;
  • abuz fizic, sexual ori emoțional;
  • tulburări psihosomatice;
  • Se desfăsoară în spațiu sigur, iar confidențialitatea este regulă de bază, deoarece aici, în acest spațiu explorăm procese inconștiente și/sau conștiente care determină gânduri, trăiri și comportamente. Procesul terapeutic, fiind unul de profunzime axat pe o dinamică de restructurare a personalitătii, are la bază relația terapeutică, o relație profesională ce este construită pe principii și etică profesională.

Consiliere

Consilierea spre deosebire de psihoterapie se desfăsoară ca o activitate suportivă, formativă, clarificatoare, într-un număr de ședințe mai redus față de psihoterapie, stimulând autocunoașterea și dezvoltarea personală, cu scopul de a preveni apariția unor tulburări emoționale, cognitive și de comportament.

Psihoterapie de familie

Psihoterapia de familie se adresează familiilor care se confruntă cu dificultăti sau cu un dezechilibru ce apare în sistemul familial.
Acestea se pot datora unor probleme precum:
– comunicare disfunctională cu copiii;
– autenticitatea comunicării între parteneri și copii lor;
– adopția unui copil care poate schimba dinamica cuplului;
– un părinte vitreg presupune reîntregirea familiei, dar în termeni/scheme noi de relaționare și comunicare
– traumă psihică : boala unuia din membri, deces/separare/divorț, violentă domestică, consum de alcool sau alte substanțe

Psihoterapie de cuplu

Se adresează cuplurilor care se aflată în impas existențial. În aceste cazuri, terapia poate ajuta cuplurile oferindu-le o perspectivă neutră și obiectivă în care vor fi cunoscute temerile relaționale, redescoperirea resurselor și calitătilor fiecărui membru, identificarea atât a propriilor nevoi cât și pe cele ale partenerului. Obiectivul este acela de restabilire a unei legături emoționale reale și asumate între parteneri, bazate pe sigurantă, încredere și comunicare clară.

Psihoterapie de grup

Se adresează celor care doresc să-și imbunătățească capacitatea de a face față dificultăților și problemelor apărute în viața lor.
Problemele relaționale sunt cel mai bine abordate în psihoterapia de grup deoarece aceasta se concentrează pe interacțiuni interpersonale. Obiectivul acestui tip de terapie este acela ca schimbarea să se producă în modul în care persoana aflată în grupul terapeutic se raportează la cei din jur. În acest sens, grupul reprezintă un sistem de suport, dar în același timp o oglindă care îl va ajuta pe participant să-și conștientizeze blocajele personale și depășirea lor.


Ai întrebări?